Ben jij de enthousiaste professional? 

Ben jij die enthousiaste professional die kwaliteit wil leveren en zich wil blijven ontwikkelen? Ben jij echt overtuigd van de veerkracht van mens en samenleving? En sta je open voor een bijdrage aan een nieuwe organisatie vanuit jouw expertise op het gebied van leefbaarheid, bouwen en wonen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als toezichthouder ben je er voor inwoners en zorg je dat de bouwzaken voldoen aan de wet- en regelgeving.  

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en we werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen een fijne woon, werk- en leefomgeving te creëren. We willen proactief op de vraag van de samenleving en de maatschappij anticiperen of, beter nog, de vraag voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie door ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht en zijn we sinds 1 april 2020 met een nieuwe structuur gestart. Maar nog veel belangrijker vinden we de informele organisatie waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.

Team Leefbaarheid en Veiligheid

Binnen dit team (14 fte) wordt hard, plezierig en goed samengewerkt aan de leefbaarheid en veiligheid van de gemeente Geldrop-Mierlo. Handhaving is geen doel op zich, maar een onderdeel van een totaalvisie op het creëren van het gewenste leefklimaat voor onze inwoners. Integrale handhaving loopt door alle afdelingen en vraagt om voortdurende alertheid, betrokkenheid en samenwerking van onze totale organisatie. Dat moet zich, indien nodig, vertalen in onder andere aanpassing van beleid, herinrichting van de openbare ruimte, (her)ontwikkelingen, aanpassing van regelgeving, gerichte communicatie en preventieve- en repressieve (handhavings) inspanningen. Dit alles zoveel mogelijk vanuit de wensen van onze inwoners en op basis van de juiste informatie! Team Leefbaarheid en Veiligheid is de belangrijkste spil binnen de organisatie om dit voor elkaar te krijgen.

Jouw functie

Als toezichthouder bouwen en wonen werk je in dit team nauw samen met onder anderen BOA’s, beleidsmedewerkers, juristen en andere toezichthouders. Jouw functie bestaat uit het toezicht op en de handhaving van omgevingsvergunningen en staat aan de vooravond van een aantal grote veranderingen in verband met de verwachte invoering van zowel de Omgevingswet als de privatisering van het bouwtoezicht per 2021.

Je controleert bestaande bouw op regelgeving uit het Bouwbesluit en op strijdig gebruik bestemmingsplan. Ook maak je deel uit van het Dommelstroom Interventieteam. Dit bestuurlijk interventieteam voert acties uit bij vermoedens van misstanden op het gebied van woonoverlast, strijdig gebruik, woonwagenlocaties, brandveiligheid, bouwkundige staat, etcetera. Jouwe werkdag is nooit hetzelfde. Je werkt zowel binnen als buiten en er is frequent contact met instanties, inwoners en collega’s.

Wie zoeken we?

Je beschikt minimaal over een afgeronde vakgerichte bouwtechnische MBO-opleiding. Je hebt minimaal 1 jaar ervaring binnen toezicht en handhaving. Het is een pre als je beschikt over kennis van de regels uit het Bouwbesluit, de Woningwet, Wabo en de Algemene wet bestuursrecht.

Kenmerkend voor jouw aanpak is dat je niet van losse eindjes houdt. Je werkt proactief en volledig, waarbij je je verantwoordelijk voelt voor het goed verloop volgen de regels. Je bent duidelijk en open in je communicatie. Wanneer je gelooft in een oplossing motiveer je die met overtuiging én met gedegen argumenten. Net als in je rapporten blijf je daarbij altijd helder in je communicatie en zijn feiten de basis van het gesprek

Ons aanbod

Je komt te werken in een positief ingestelde organisatie met korte lijnen en een hoog ambitieniveau. De sfeer is informeel en collegiaal. Een goede werk/ privébalans vinden wij belangrijk. Werktijden/ -dagen zijn in overleg flexibel in te delen.

Wat kun je nog meer verwachten?

  • Een functie tussen de 32 en 36 uur per week.
  • Het salaris ligt tussen € 2.484,- en € 3.591,- per maand (schaal 8, bij 36 uur per week, peildatum 1 oktober 2020).
  • Op termijn is bij uitstekend functioneren een uitloopschaal (schaal 9) mogelijk. 
  • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

De procedure

Is jouw interesse gewekt? Neem dan contact op met Joep Strijbos, Teammanager Leefbaarheid en Veiligheid. Joep is telefonisch bereikbaar op nummer (06) 53 10 33 70 of solliciteer via www.werkeninzuidoostbrabant.nl.