Ik ben 1 van de telefonistes die je aan de telefoon krijgt als je contact opneemt met gemeente Nuenen of gemeente Son en Breugel. Daarnaast werk ik als receptioniste en frontofficemedewerkster bij de balies van Burgerzaken. Ik help graag onze inwoners aan antwoorden op hun vragen. Mijn werk is heel erg leuk, afwisselend en dankbaar. Dienstverlening is echt mijn ding!

Anke Hermens
Anke Hermens

Publiekszaken

Op 1 februari 2008 ben ik gestart bij gemeente Nuenen als medewerkster Publiekszaken. Op dat moment was er nog geen sprake van een Klant Contact Centrum. Ook werkten we nog niet op afspraak. In de afgelopen 12 jaar is er erg veel veranderd. De gemeentelijke dienstverlening is toegenomen in positieve en breedste zin van het woord.

 

Start Klant Contact Centrum

De oprichting van het nieuwe Klant Contact Centrum en het bijbehorend telefonisch contactcentrum was een hele uitdaging. Het Klant Contact Centrum blijft altijd in ontwikkeling. Feedback van afdelingen en inwoners is belangrijk om optimaal te werken en om onze dienstverlening te verbeteren. In 2019 zijn we gestart met een nieuw zaaksysteem. Dit is een groot project waar veel collega's aan werken. Stapsgewijs worden alle diensten voor de burgers in dit systeem opgenomen. Het nieuwe systeem ziet er erg overzichtelijk uit en ik heb dan ook veel zin om ermee te werken. We kunnen met de invoering van het zaaksysteem onze inwoners nog beter van dienst te zijn.

 

Mijn rol in de organisatie

Op 1 april 2014 zijn de afdelingen Dienstverlening van de gemeenten Nuenen en Son en Breugel overgegaan naar Dienst Dommelvallei. Als medewerkster van de afdeling Dienstverlening neem ik niet alleen de telefoon op; ik werk ook als receptioniste en frontofficemedewerkster bij de balies van Burgerzaken. In al deze functies help ik inwoners en bezoekers op vele manieren aan antwoorden en oplossingen. Je hebt continu te maken met verschillende mensen en allerlei vragen. Dat maakt mijn werk heel erg afwisselend en dankbaar.  

Nevenactiviteiten

Naast mijn huidige werkzaamheden krijg ik ook de kans om veel nevenactiviteiten te doen. Zo houd ik me onder andere bezig met het inspreken van de telefooncentrale, de invoering van de blauwe zone in gemeente Nuenen en neem ik deel aan de projectgroep "Verkiezingen". Ook organiseer ik samen met mijn collega Yolanda Schoonbrood activiteiten voor de medewerkers van Dienst Dommelvallei. Zoals een sportavond, teambuildingsdag, medewerkersbijeenkomsten en de kerstviering. Al mijn werkzaamheden doe ik met veel plezier. Met mijn collega's vorm ik een hecht team en samen lossen we alles op. Hierdoor is de sfeer op de werkvloer erg fijn. Dienstverlening in de breedste zin van het woord is dan ook echt mijn ding!